طراحی سایت چیست؟ طراحی وبسایت چه مراحلی دارد؟

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت چیست؟ اگر به تازگی با طراحی وبسایت آشنا شدید و اطلاعاتی از آن ندارید ما در این مطلب کلیه موارد مربوط به آن را برای شما توضیح می‌دهیم. در این مقاله هر آنچه که در خصوص طراحی وبسایت باید بدانید، گفته خواهد شد.

اصول طراحی سایت چیست؟ انواع طراحی ساختار سایت چیست؟ مراحل طراحی سایت چیست؟ طراحی وب با وردپرس و زبان‌های برنامه‌نویسی، استفاده از قالب آماده، مبحث سئو، هاست، دامنه و….

این‌ها و موارد بسیاری دیگر در این مطلب گنجانده شده است. شما در انتهای این مطلب هر گونه اطلاعاتی که در این زمینه نیاز دارید کسب خواهید کرد.

طراحی سایت چیست

صفحاتی که در فضای اینترنت می‌بینید و از طریق برنامه‌های مرورگر به آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنید وبسایت هستند. این وبسایت‌ها از روش‌های مختلفی توسط افراد متخصص طراحی و ساخته می‌شود. به ساختن سایت طراحی وبسایت گفته می‌شود.

شغل طراحی سایت چیست

بعد از اینکه به طراحی سایت چیست؟ پاسخ دادیم به سراغ شغل آن می‌رویم.

صفحات وبسایت توسط اشخاصی طراحی می‌شوند تا برای شما قابل رویت باشند. این اشخاص با عنوان شغلی طراح سایت، صفحاتی را طراحی و ایجاد می‌کنند.

شغل طراحی سایت

هدف از طراحی وبسایت چیست

طراحی یک وبسایت با اهداف مختلفی صورت می‌گیرد. یک سایت مانند دیجی‌کالا برای فروش محصولات، سایت ما به نام آوش تک برای ارائه خدمات طراحی وبسایت و خدمات سئو و بسیاری از سایت‌های دیگر با اهداف مختلف دیگر مثل معرفی شرکت یا خدمات خود طراحی شدند. یک سایت حتی می‌تواند کاملا شخصی باشد.

البته در مطلب ۷ دلیل اینکه چرا باید سایت داشته باشیم در خصوص اهداف ساخت سایت صحبت کردیم. پیشنهاد ما به شما مطالعه این مقاله است.

مزایای طراحی وبسایت اینروزها برای همه افراد مشخص شده است. به همین دلیل هر کسب و کاری که داشته باشند به ساختن وبسایت فکر می‌کنند.

ساختن سایت چگونه است

چگونه طراحی وبسایت را شروع کنیم؟ برای پاسخ به این سوال باید بدانیم ساخت وبسایت به چه روش‌هایی انجام می‌شود. ظاهری که شما از یک سایت می‌بینید به وسیله کدنویسی به زبان‌های برنامه نویسی مختلف ساخته شده است. شما این کدها را نمی‌بینید اما بدون آن‌ها یک سایت ساخته نمی‌شود. از طریق کدها مکان قرارگیری هر یک از آیتم‌ها، تصاویر، متن‌ها و… را مشخص می‌کنید.

اما آیا همه برای داشتن یک وبسایت باید کدنویسی را یاد بگیرند؟ خوشبختانه پاسخ به این سوال منفی است.

سیستم مدیریت محتوا به کمک افراد آمده است. یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS توسط اشخاص متخصص از قبل برنامه نویسی شده است و شما فقط از طریق ابزارهایی مکان قرارگیری هر آیتم را بدون هیچ گونه کدنویسی مشخص می‌کنید.

برنامه نویسی و طراحی سایت چیست

معمولا صفحات وب به زبان‌های برنامه نویسی HTML، JavaScript، CSS نوشته می‌شوند. همچنین Python ,Ruby ,PHP ,#C ,ASP.NET از دیگر زبان‌های برنامه نویسی طراحی وب هستند.

برای یادگیری آن‌ها باید زمان زیادی اختصاص دهید تا بتوانید یک سایت حرفه‌ای و کامل بسازید.

طراحی سایت با زبان برنامه نویسی

در پاسخ به سوال شما که بهترین زبان برای طراحی سایت چیست؟ باید بگویم هر کدام کاربرد مخصوص خود را دارد. بستگی به نوع پروژه و هدف آن دارد. هر سایت و پروژه‌ای با توجه به امکانات و پیچیدگی‌هایی که دارد زبان برنامه نویسی مربوط به خود را نیاز دارد. پس برای انتخاب آن ابتدا پروژه خود را مشخص کنید.

حالا می‌خواهیم بدانیم طراحی وبسایت بدون کدنویسی چیست؟

طراحی وبسایت سی ام اس چیست

در طراحی وب بدون کدنویسی همانطور که گفته شد از یک CMS یا Content Management System استفاده می‌شود. سیستم مدیریت محتوا انواع مختلفی دارد. WordPress ,Joomla  و Drupal و… سیستم مدیریت محتوا قوی هستند.

سی ام اس یک فضایی را برای شما فراهم می‌کند که به راحتی سایت خود را طراحی و مدیریت کنید. در مقاله انواع cms چیست؟ می‌توانید شرح کامل هر کدام را مطالعه نمایید.

طراحی سایت یا سی ام اس

طراحی وبسایت جوملا چیست

Joomla یک سیستم مدیریت محتوا رایگان است که دارای قالب ها و افزونه‌های مختلفی است.
نسخه اول جوملا در سال ۲۰۰۵ منتشر شد. جوملا برای مبتدیان توسعه نمی شود و یک بستر ایده آل برای توسعه دهندگان و طراحان سایت با تجربه است.

حتی طرفداران جوملا هم اعتراف می‌کنند که cms پیچید‌ه‌ای است و بستهبه آنچه که می‌خواهید انجام دهید ممکن است نیاز به یک برنامه نویس داشته باشید.

طراحی سایت با جوملا

طراحی وبسایت وردپرس چیست

حالا که می‌دانیم طراحی سایت چیست؟ باید بدانیم طراحی وبسایت با وردپرس چیست و چرا WordPress نسبت به دیگر سیستم‌ها طرفداران بیشتری دارد؟

وردپرس بهتر است یا جوملا ؟ یا دروپال بهتر است یا وردپرس ؟ سوالاتی است که ما به آن‌ها پاسخ دادیم.

به صورت کلی ما معتقدیم که وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا و سایت ساز در جهان است. بیش از ۳۵% از کل وبسایت های جهان با وردپرس طراحی و پشتیبانی می شود و همین دلیل قانع کننده ای برای استفاده از وردپرس است.

شما با وردپرس می‌توانید هر نوع سایتی که می‌خواهید اعم از فروشگاهی، شرکتی، خبری و … راه اندازی کنید. این سیستم هیچ گونه محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کند.

اگر انتخاب شما نیز CMS وردپرس است می‌توانید از طریق مطلب مراحل ساخت سایت وردپرس چیست؟ آن را نصب و فعال نمایید.

شما حتما می‌توانید سیستم سایت‌های دیگر را بررسی کنید. برای این کار مطلب چگونه cms سایت را تشخیص دهیم؟ به صورت تصویری به شما آموزش می‌دهد.

طراحی سایت با وردپرس

طراحی UI و UX چیست

طراحی وبسایت باید از دو جنبه مورد بررسی قرار گیرد:

UI مخفف User Interface Design به معنای طراحی رابط کاربری است. به صورت کلی UI به جنبه گرافیکی و ظاهری سایت می‌پردازد. در واقع مشخص می‌کند که ظاهر سایت به چه صورت باشد تا جذاب‌تر شود.

UX مخفف User Experience Design به معنای طراحی تجربه کاربری است. UX به راحتی کاربر توجه می‌کند. در واقع سایت باید طوری طراحی شود که به سادگی در دسترس کاربران قرار گیرد.

UI و UX مکمل یکدیگر هستند. ضمن اینکه بخش‌های مختلف سایت ظاهر مناسب و جذابی دارد، کاربران باید بتوانند بدون هیچ زحمتی از این بخش‌ها استفاده کنند.

طراحی سایت ui و ux

سایت استاتیک چیست

برای پاسخ به این سوال باید سایت استاتیک را نیز توضیح دهیم. یک سایت استاتیک تنها از طریق یک فرد آشنا به طراحی وب و برنامه نویسی ویرایش می‌شود.

مزایا:

  • هزینه طراحی ارزان است.
  • در مدت زمان کمی طراحی انجام می‌شود.
  • همچنین هزینه هاست کمتری دارند.

معایب:

  • برای آپدیت و ایجاد تغییر در سایت حتما باید به یک فرد آشنا به برنامه نویسی و طراحی مراجعه نمایید.
  • معمولا سایت‌های خیلی جذابی نیستند.

سایت داینامیک چیست

سایت داینامیک چیست

در یک سایت داینامیک یا پویا صاحب سایت به سادگی امکان ویرایش و آپدیت سایت خود را دارد و نیازی به دانستن زبان برنامه نویسی ندارد. این سایت‌ها مدام در حال تغییر هستند.

مزایا:

  • این سایت‌ها به راحتی قابل گسترش هستند.
  • خیلی راحت محتوای جدید در سایت قرار می‌دهید.
  • تغییر در ساختار سایت به سادگی انجام می‌شود.
  • سئو مناسبی می‌توان برای آن فراهم کرد. چون مدام و به سادگی قابل تغییر دادن است.

معایب:

  • طراحی آن هزینه بیشتری نسبت به سایت‌های استاتیک دارد.
  • زمان بیشتری برای طراحی نیاز دارد.
  • هزینه هاست بیشتری دارد.

با این توضیحات بدون شک ساخت یک وبسایت داینامیک خیلی بهتر است. اگر پیشرفت در زمینه کاری برایتان مهم است یک سایت استاتیک کمکی به شما نمی‌کند. پس پیشنهاد ما به شما طراحی داینامیک است.

هاست در طراحی سایت چیست

سرور، کامپیوتری بسیار قدرتمند است که همیشه در دسترس است و کاربران هر زمانی درخواست خود را ارسال کنند، پاسخ داده خواهد شد. اگر فقط چند کامپیوتر محدود به سرور وصل باشند، آن شبکه داخلی است. ولی اگر همه کامپیوترهای متصل به اینترنت را در نظر بگیریم، شبکه بزرگتری داریم و سرور باید در هر زمانی پاسخگوی درخواست‌ها باشد.

برای مثال در مرورگرهای مختلف مانند Chrome، Opera و… زمانی که کاربران درخواستی دارند، آن مرورگرها به سرور مراجعه می‌کنند و اطلاعات و داده‌ها را دریافت و به کاربران انتقال می‌دهند.

و اما هاست بخشی از سرور یا میزبانی وب است. وب سایت‌هایی که در اینترنت می‌بینیم اطلاعات خود را در بستری امن و مطمئن به نام هاست قرار می‌دهند. زمانی که سایتی طراحی می‌کنید باید یک هاست برای خود تهیه کنید. کاربران سرتاسر جهان از طریق اطلاعاتی که در سایت قرار دادید و به طبع آن در هاست وجود دارد به داده‌های شما دسترسی پیدا می‌کنند. بدون هاست این امکان وجود ندارد. به فضایی که اطلاعات سایت شما در آن قرار می‌گیرد هاست می‌گویند.

شرکت‌هایی هستند که سرویس هاست را ارائه می‌دهند. هاست را از شرکتی باید خرید که سرعت و کیفیت مناسبی ارائه دهد و پشتیبانی باکیفیت، سریع و حرفه‌ای داشته باشد.

هاست طراحی سایت

لوکال هاست

همچنین می‌توانید از یک سرور و هاست محلی استفاده کنید. هاست محلی نیاز به وصل شدن به اینترنت و پرداخت هزینه ندارد. برنامه نویسان و طراحان وب برای تست کارهای خود باید به اینترنت و هاست دسترسی داشته باشند. که نصب سرور محلی روی کامپیوتر این مشکل را برطرف می‌کند.

این نکته را نیز فراموش نکنید که برای انتشار سایت خود به کاربران اینترنت در دنیا باید یک هاست از یک شرکت معتبر تهیه کنید و لوکال هاست پاسخگوی این نیاز نیست. سرور محلی فقط برای تست و نشان دادن سایت روی کامپیوتر خودتان است.

اگر قصد نصب یک سرور محلی را دارید مطلب آموزش تصویری سرور مجازی Xampp به شما کمک می‌کند. همچنین مقاله نصب وردپرس روی ویندوز و کامپیوتر و لوکال هاست در این زمینه تهیه شده است.

همچنین پس از نصب لوکال هاست باید کدهای آن را ارتقا دهید تا برنامه آپدیت شده‌ای در اختیار داشته باشید و از تمام امکانات آن بتوانید به راحتی استفاده کنید. به همین دلیل اگر برنامه زمپ را نصب کردید حتما مطلب تغییر نسخه php در زمپ را مطالعه نمایید و طبق آموزش تصویری آن کلیه مراحل را انجام دهید.

طراحی سایت با لوکال هاست

دامنه در طراحی سایت چیست

در طراحی وبسایت نام دامنه همان نام سایت است. دامنه یک نام و یک پسوند یا TLD دارد. پسوندهای ir ,com ,net ,org از محبوب‌ترین پسوندها هستند.

  • ir: این پسوند، دامنه ملی ایران است.
  • com: این دامنه مخفف Commercial به معنای است. برای اموری مانند خرید و فروش، ارائه خدمات و محصولات استفاده می‌شود.
  • net: مخفف Network است و برای سایت‌هایی با موضوع اطلاع رسانی و خدمات اینترنتی مناسب است.
  • org: این دامنه برای فعالیت‌های تجاری و گاها تجاری استفاده می‌شود.

دامنه سایت چیست

برای مثال سایت شرکت آوش تک www.avashtech.com است. نام دامنه avashtech و پسوندش com است. انتخاب نام دامنه بسیار مهم است و نکاتی را در مورد آن باید رعایت کرد:

  • نام دامنه باید کوتاه باشد.
  • باید به گونه‌ای باشد که سریع در ذهن مخاطب ثبت شود.
  • تلفظ اسم دامنه ساده باشد.
  • نام منحصر به فردی انتخاب کنید.
  • قانون کپی رایت را رعایت کنید.

با خواندن مطلب چگونه یک دامنه خوب انتخاب کنیم؟ نیز می‌توانید بهترین نام دامنه را برای کسب و کار خود استفاده کنید.

سایت ریسپانسیو چیست

در این قسمت می‌خواهیم به سوال ریسپانسیو یعنی چه؟ پاسخ دهیم.

کاربران سایت شما ممکن است از طریق لپ تاپ، موبایل، تبلت و… از وبسایت شما بازدید کنند. حالا طراحی ریسپانسیو چیست؟ یعنی سایت شما بدون هیچ مشکلی و بدون اینکه آیتم‌های وبسایت بهم بریزد، در هر کدام از دستگاه‌ها نمایش داده می‌شود. به این نوع طراحی واکنشگرا نیز می‌گویند.

طراحی سایت ریسپانسیو چیست

قالب سایت چیست

Site Template یا قالب سایت همان نمای کلی یا ظاهر وبسایت است. المان‌ها، تصاویر، رنگ‌ها و… قالب سایت را تشکیل می‌دهند. قالب در جذب مخاطبان به سایت تاثیر زیادی دارد. مانند ویترین فروشگاه است.

قالب طراحی سایت

قالب آماده طراحی سایت چیست

قالب‌های سایت به صورت آماده نیز موجود هستند. شما می‌توانید آن‌ها را رایگان یا با پرداخت هزینه تهیه کنید. شما میان آن‌ها، قالب منحصر به فردی پیدا نمی‌کنید. سایت شما ممکن است شبیه بسیاری از سایت‌های دیگر باشد که این نمونه را تهیه کردند.

اگر سیستم مدیریت محتوا وردپرس دارید و قصد تهیه قالب آماده و رایگان دارید، مطلب قالب‌های رایگان وردپرس چیست؟ به شما کمک می‌کند تا انتخاب بهتری داشته باشید.

طراحی قالب وب سایت چیست

برای اینکه سایت منحصر به فردی داشته باشید قالب سایت را خودتان طراحی کنید، یا از طراح سایت و متخصص بخواهید به صورت منحصر به فرد برای شما قالبی بسازد. ویژگی‌های یک قالب به صورت زیر می‌باشد:

  1. شکل ظاهری آن مرتبط با موضوع و هدف سایت باشد.
  2. به سراغ قالب‌های انعطاف پذیر و قابل تغییر بروید.
  3. واکنشگرا یا ریسپانسیو باشند.
  4. قالب باید توسط طراحان آن پشتیبانی شود.
  5. هزینه و بودجه را خود را در نظر بگیرید.

سئو چیست

سئو چیست؟ SEO مخفف Search engine optimization به معنای بهینه سازی موتور جستجو است.

فرض کنید یک وبسایت طراحی شده و آماده دارید. مشتریان و مخاطبان شما چگونه وبسایتتان را پیدا می‌کنند؟ اگر کاربری زمینه کاری شما را برای مثال در موتور جستجو گوگل سرچ کرد، گوگل شما را به عنوان چندمین سایت نمایش می‌دهد؟

سئو به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود تا رتبه شما را در موتور جستجو ارتقا دهد. شما سایت طراحی می‌کنید تا خدمات و محصولات خود را بتوانید به کاربران ارائه دهید. طراحی بدون سئو فایده‌ای برای شما ندارد.

دانستن مفاهیم اولیه سئو به شما کمک می‌کند موارد مقدماتی آن را یاد بگیرید.سئو چیست

معرفی افزونه‌ برای سئو

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید افزونه‎‌های خوبی برای معرفی وجود دارد. در این زمینه هم مانند دیگر موارد افزونه‌ها یا به صورت رایگان هستند با پرداخت هزینه برای شما فعال می‌شوند. پلاگین‌های رایگان مناسب و کاربردی در وردپرس برای سئو است.

  1. یوست سئو ( Yoast )
  2. Semrush 
  3. ابزار بسیار کاربردی گوگل سرچ کنسول ( Google search console )
  4. افزونه گوگل سایت کیت ( google site kit )
  5. Ahrefs ابزار آنلاین برای سئو
  6. ابزار تحقیق کلمات کلیدی گوگل کیوورد پلنر ( Google keyword planner )
  7. افزونه سئو سایت وردپرسی ( All in one seo pack )
  8. افزونه وردپرس برای آنالیز لینک های شکسته ( Broken link checker )
  9. پلاگین Seo quake
  10. افزونه بهینه سازی سرعت سایت ( Wp rocket )

در مطلب ۱۰ ابزار برتر و افزونه سئو برای وردپرس این افزونه‌های موثر برای بهبود رتبه شما در موتور جستجو به طور کامل توضیح داده شدند.

طراحی وب سایت شخصی چیست

شما با استفاده از طراحی وبسایت شخصی می‌توانید برند شخصی خود را ایجاد کنید. در هر زمینه‌ای هر مهارتی دارید، می‌توانید یک وب شخصی طراحی کنید و به کاربران ارائه دهید. همچنین در نظر داشته باشید که مراحل طراحی یک وبسایت را با توجه به شخصی بودن و هدف خود پیش ببرید.

طراحی سایت شخصی

اگر به دنبال طراحی وبسایت شخصی حرفه ای هستید مطلب مربوطه در وبسایت ما را از دست ندهید.

مراحل طراحی سایت چیست

حالا که بیشتر اصطلاحات مربوط به طراحی وبسایت را می‌دانیم اجازه دهید در خصوص مراحل طراحی صحبت کنیم.

  1. تعریف پروژه و شناسایی هدف آن: شما حتما با یک هدفی تصمیم به ساخت سایت گرفتید. این هدف را با جزییات برای خود مشخص کنید تا بتوانید در مراحل بعدی قدم‌های محکم‌تری بردارید و متعاقبا به موفقیت برسید.
  2. تعیین معماری و نقشه سایت: با توجه به هدفی که دارید معماری و ظاهر سایت را مشخص کنید. می‌توانید از افراد خبره و خلاق در طراحی کمک بگیرید.
  3. ساخت سبک و قالب وبسایت: قالب کلی وبسایت را طبق معماری تعیین شده بسازید. قبلا در مورد قالب صحبت کردیم.
  4. گسترش سایت: وبسایت را در راستای هدف خود گسترش دهید. محتوای مناسب تهیه کنید و قسمت‌های مختلف آن را ارتقا دهید.
  5. تست آن: سایت را تست کنید. از نظر تکنیکال و ظاهر و…
  6. راه اندازی وبسایت: در نهایت اگر سایت هیچ مشکلی ندارد آن را راه اندازی کنید و انتشار دهید.

سفارش طراحی وب سایت

اگر قصد ثبت سفارش طراحی وبسایت در شرکتی را دارید. نظر شما را به نکات زیر جلب می‌کنم:

  • جلسه مشاوره: سعی کنید جلسه مشاوره حضوری در یک مکان فیزیکی داشته باشید تا از آن شرکت یا شخص مطمئن باشید. قرارداد طراحی سایت چیست؟ فرمی است که کلیه توافقات شما باید در آن درج شود. هر دو طرف باید به تعهدات خود عمل نمایند.
  • ایمن سازی سایت: روی امنیت سایت خود بسیار تاکیید کنید.
  • وارد کردن اطلاعات وبسایت: مشخص کنید که این مسئولیت چگونه انجام شود.
  • سئو سایت: اگر همان شخص یا شرکت، سئو سایت شما را انجام دهد بهتر است.
  • پشتیبانی سایت: پس از تحویل سایت به شما، خدمات پشتیبانی سایت هم انجام می‌دهند یا خیر.

هزینه طراحی وبسایت

قیمت‌ها بستگی به نوع طراحی دارد. اینکه با زبان‌های برنامه نویسی باید یا سیستم مدیریت محتوا. قیمت طراحی از طریق زبان برنامه نویسی گرانتر از روش استفاده از CMS است.

یا اینکه سایت شما چه امکاناتی دارد؟ برای مثال هزینه طراحی وبسایت تک صفحه ای کمتر از یک سایت فروشگاهی است.

ما در مطلب هزینه طراحی وبسایت با وردپرس قیمت‌های شرکت آوش تک را به صورت کامل با امکانات هر پکیج معرفی کردیم. همچنین برای دریافت هزینه مدیریت سایت مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.

طراحی وبسایت ارزان مسئله مهمی است که توسط افراد بسیار جستجو می‌شود. اما همانطور که هیچ ارزانی بی حکمت نیست، پس اگر مبلغ کمتری نسبت به دیگر شرکت‌ها مشاهده کردید حتما همه موارد آن را با دقت چک کنید تا کلاه سرتان نرود!

قیمت طراحی سایت

جمع بندی

این مقاله را برای افرادی تهیه کردیم که سوال طراحی سایت چیست؟ را در ذهن دارند اما به طور کامل پاسخ خود را دریافت نکردند. تلاش کردیم موضوعات مهم در این زمینه را بازگو کنیم. در صورتی که هنوز سوالی دارید می‌توانید از طریق شماره واتساپ شرکت آوش تک با ما در ارتباط باشید و از مشاوره‌های رایگان ما استفاده کنید.

پذیرای نظرات و پیشنهادات شما هستیم. همچنین تجربیات خود را در کادر پایین با ما در میان بگذارید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
بازخورد داخلی
دیدن تمام دیدگاه ها
مهمان
فاطمه
1 سال قبل

سلام لطفا این توضیحات رابا فیلم کامل و خلاصه بگذارید به صورت مبتدا وساده توضیح بدین متشکر