چرا به سئو نیاز داریم؟ شاید تا چند سال پیش که کمتر اسم سئو را شنیده بودیم از کسی سوال میکردیم که سئو چیست یک پیش زمینه ای در مورد گوگل داشت و هیچوقت فکر نمیکردیم تا این حد وبسایت ها به سئو نیاز داشته باشند. با گسترش تجارت الکترونیک و سرعت افزایش حضور وبسایت ها در گستره اینترنت، سئو اهمیت زیادی پیدا کرده است. به این شکل که اگر وبسایتی روی سئو سایت خود کار نکند، تقریبا از دورِ دیجیتال مارکتینگ خارج میشوند.
سئو امروزه لازمه هر وبسایتی است که شما را در موتورهای جستجو در یکسری کلیدواژه های خاص که مختص کسب و کار شماس بالاتر از رقبا نشان دهد.
در این مقاله سعی میکنیم شما را با سئو و اهمیت آن آشنا کنیم . تا پایان مقاله همراه ما باشید.
سئو چیست و چه کاربردی دارد
سئو ( seo ) مخفف کلمه Search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است.
سئو به منظور این است که کاربر وقتی کلمه ای را جستجو میکند، وبسایتهایی که محتوای خوب و اصولی و مهمتر از همه، سایتهایی که الگوریتم گوگل را رعایت کردهاند را نشان دهد. سئو هیچ وقت به معنی فریب گوگل نیست.
سئو، به مجموعه استراتژیهای یک وبسایت به منظور ارتقاء رتبه در موتور جستجو گوگل میگوند.
فرآیند سئو به این شکل نیست که راحت باشد، شاید یک اشتباه در سئو باعث شود که شما رتبه بسیار پایینی بگیرید و حتی در بعضی موارد کلا از موتور جستجو گوگل خارج شوید.
سئو نیازمند علم و دانش زیادی است. حدود 200 معیار برای رتبه بندی وبسایت ها وجود دارد و موتورهای جستجو مدال در حال تغییر الگوریتم خود هستند. از این رو مهندس سئو باید اطلاعات خود در زمینه سئو و الگوریتم را به روز نگه دارد و مهم ترین معیار ها را جهت پیاده سازی سئوی سایت رعایت کند.
جدا از دانش و علم برای پیاده سازی سئو، یکی از مواردی که باید به آن توجه ویژه کرد صبر است! اگر صبر ندارید شروع نکنید بهتر است.
سئو یک کار زمانبر است، اگر بخواهید در زمان زودتری به لینکهای بالای گوگل دستیابی داشته باشید به شما بگوییم که به جایی نمیرسید.
با یک مثال فرآیند سئو رو توضیح میدیم.
شما یک پیست رالی را فرض کنید که ماشینها با سرعت در حال حرکت هستند و چندین دور در این پیست زده اند. حالا شما با وبسایت تازه وارد شده به گوگل میخواهید به این پیست وارد شوید. انتظار دارید همان اول به رتبه اول برسید؟ چگونه؟
رقبای شما چندین ماه یا چندین سال تلاش کرده اند تا به این رتبه رسیده اند، هیچوقت نمیشود به سرعت به آنها رسید. پس باید صبر داشته باشیم، اصولی کار سئو را انجام دهیم و منتظر نتایج فوق العاده و در نتیجه، افزایش بازدید سایت باشیم.
چرا موتورهای جستجو نیاز به سئو دارند؟
گوگل یک موتور هوشمند است ولی هنوز نیاز به کمک مخاطبین دارد، آنها همیشه در تلاشند تا نتایج بهتری را به کاربران ارائه دهند، با این حال محدودیتهایی در این راه وجود دارد که نیاز به سئو سایت را بیشتر ایجاد میکند. سئوی اشتباه میتواند شما را از دید کاربران پنهان کرده و تمام تلاش شما را از بین ببرد، در نتیجه رقبای شما با محتوایی ضعیف تر بازدید و محبوبیت بیشتری داشته باشند.
ربات های خزنده گوگل فاکتورهای نسبتا مشخصی برای درک محتوای صفحه دارند که در صورت رعایت کامل آنها شانس شما برای داشتن جایگاه افزایش می یابد. این فاکتورها را اصطلاحا onpage seo می نامیم و برای موفقیت باید عینا بدانیم که این فاکتورها در سئو چیست.
بازاریابی سئو چیست
شاید بتوان بازاریابی سئو را همان بازاریابی محتوا ( content marketing ) بدانیم بدین شکل اگر بخواهیم بستر مناسبی برای سئوی سایت خود داشته باشیم، ابتدا باید محتوای مناسب و قوی تولید کرده باشیم.
از نگاه دیگر هم بخواهیم به مقوله بازاریابی سئو نگاه کنیم، همان بازاریابی که در ذهن همه ی ما نقش بسته است ربط پیدا میکند.
نظر شما در این مورد بازاریابی سئو چیست ؟
تولید محتوا و سئو به صورت یک خط موازی به رشد یک وبسایت کمک میکند. به طوری که شما اگر خیلی از معیارهای موتور جستجوی گوگل را هم رعایت کنید ولی اگر تولید محتوای خوبی انجام ندهید رتبه خوبی در گوگل نخواهید گرفت.
شما باید برای تولید محتوای مناسب و خوب ابتدا کلیدواژه مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید و بعد از انتخاب برای آنها استراتژی تولید محتوا تهیه کنید.
یک مهندس سئو نباید فقط علم سئو داشته باشد، بلکه باید علم بازاریابی هم چاشنی کار خود قرار دهد. زیرا جدا از انتخاب کلیدواژه مرتبط با کسب و کار خود یا مشتری خود باید بداند در چه حوزه ای کار میکند تا بتواند محتوای اصولی و مناسب آن کسب و کار تولید کند.
به عنوان مثال شما میخواهید برای یک فروشگاه اینترنتی در زمینه زیورآلاتی که با سنگ درست شده است تولید محتوا کنید.
شما میتوانید از طریق چند راه برای این وبسایت تولید محتوا کنید به این شکل که برای تمام محصولات خود مشخصات آن محصول را کامل بنویسید و اطلاعات کاملی در مورد آن محصول بدهید و کلیدواژه مرتبط به آن را در محصولات خود به کار ببرید.
در روش بعدی برای تولید محتوا، از طریق غیر مستقیم وارد میشویم، به این شکل که در وبلاگ خود مطالبی در مورد فواید این سنگ ها منتشر میکنید که کاربر به آن موارد نیاز دارد.
پس از رفع نیاز کاربر میتوانید محصولات را به آن کاربر نشان دهید. به این شکل کاربری که حتی قصد خرید هم نداشته را به مشتری تبدیل کرده اید.
این نوع بازاریابی محتوایی یکی از بهترین راه های بازاریابی سئو است.
قیمت سئو
قیمت سئو سایت بستگی به چند عامل دارد.
عواملی مثل
- تعداد کلیدواژه های انتخاب شده برای انجام کار سئو
- میزان رقابت بر روی کلمات کلیدی
- میزان هزینه ای که رقبا بر روی سئوی سایت خود کردهاند
- عمر دامنه و سایت
- میزان محتوای تولید شده و کیفیت آنها
- جایگاه فعلی سایت و وضعیت آن
در بعضی از موارد پیش می آید که کارفرما از مجزی فقط دو عدد میخواهند!
یک عدد ریالی و هزینه سئو ، یکی هم مدت زمان جایگیری سایت در لینک های بالا
در مورد زمان جایگیری هیچ سئوکاری نمیتواند زمان دقیق قرارگیری در لینکهای بالای گوگل را پیشبینی کند. زیرا بستگی به خیلی از عوامل دارد.
اگر یک مهندس سئو به طور دقیق مشخص کرد شما در چه زمانی لینک اول گوگل هستید بدانید یک جای کار میلنگد.
اما در مورد هزینه میتواند رقم دقیقی را بیان کرد. سئو قیمت مشخصی ندارد. بستگی به عواملی که بالا گفته شد هزینه هم متفاوت است.
مهندسین سئو معمولا به دو شکل هزینه سئو را محاسبه میکنند . یا به شکل یک رقم کلی، به طور مثال 10 میلیون تومان که 50 درصد در ابتدای قرارداد و 50 درصد آن پس از رتبه گیری در گوگل تسویه میشود.
اما بهترین راه برای تعیین قیمت سئو چیست ؟
راه بهتر برای هزینه سئو میتواند به صورت ماهیانه باشد. به این شکل که مهندس سئو با بررسی چند ساعته بر روی کلیدواژه و آنالیز رقبا و عوامل موثر بر قیمت، قیمت را به کارفرما اعلام میکند.
به طور مثال ماهیانه مبلغ 800 هزار تومان برای شما در نظر گرفته میشود که شما به صورت ماهیانه این مبلغ را در ازای فعالیت های سئو به مجری پرداخت میکنید.
به این شکل کارفرما میتواند در صورت پیشرفت کار هزینه را پرداخت کند و با دریافت گذارش از مجری از کم و کاست کار سئو هم باخبر باشد و نظارت بیشتری هم داشته باشد.
آموزش سئو
آموزش سئو یکی از مهم ترین مبحث های سئو است که اهمیت بسیار زیادی دارد. شما فرض کنید که یک مجموعه دارید که برای آن وبسایتی طراحی کنید و این وبسایت پتانسیل تولید محتوا و سئو را دارد. اما شاید هزینه سئو برای شما سنگین باشد و بخواهید از یکی از کارمندانتان و یا حتی خودتان بخواهید کار سئو را انجام دهید.
اینجاست که آوش تک پس از مرحله طراحی سایت کار سئو و نحوه درست تولید محتوا را به شما آموزش میدهد تا بتوانید مار سئو را روی سایت خود انجام دهید.
همچنین میتوانید کار استراتژی سئو، انتخاب موضوع مقالات، انتخاب مناسب کلیدواژه ها و دیگر مسائل سئو را به ما بسپارید تا ما اینکار را برای شما انجام دهید.
در ضمن گفتن اینکه خالی از لطف نیست که مشاوره سئو آوش تک نیز رایگان است و میتوانید با تماس با شماره های آوش تک مشاوره رایگان سئو بگیرید.
نتیجه گیری : همانطور که در مطلب گفته شد سئو امر بسیار مهمی در دیجیتال مارکتینگ است، پس نباید از آن غافل شوید. نکته مهمی که نباید از آن غافل شوید این است که صبر داشته باشید و اگر میخواهید در مدت کمی به لینک بالای گوگل برسید کار سئو را شروع نکنید چون بعضی از مهندسین سئو راه هایی را به کار میبرند که گوگل را فریب دهند تا شما را در لینک بالای گوگل قرار دهند. این کارها از چشمان تیزبین گوگل پنهان نخواهد ماند! برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع سئو حتما مطلب مفاهیم اولیه سئو را بخوانید.
امیدواریم این مطلب به درک بهتر شما در مورد سئو و اهمیت آن کمک کرده باشد.
سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ ⭐
سئو ( seo ) مخفف کلمه Search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. سئو به منظور این است که کاربر وقتی کلمه ای را جستجو میکند، وبسایتهایی که محتوای خوب و اصولی و مهمتر از همه، سایتهایی که الگوریتم گوگل را رعایت کردهاند را نشان دهد. سئو هیچ وقت به معنی فریب گوگل نیست. اما سئو نیاز مند علم خاصی است که در مقاله به شما توضیح داده ایم
بازاریابی سئو چیست؟ ⭐⭐
شاید بتوان بازاریابی سئو را همان بازاریابی محتوا ( content marketing ) بدانیم بدین شکل اگر بخواهیم بستر مناسبی برای سئوی سایت خود داشته باشیم، ابتدا باید محتوای مناسب و قوی تولید کرده باشیم. انواع روش های بازاریابی را در مقاله یاد بگیرید
قیمت سئو چقدر است؟ ⭐⭐⭐
قیمت سئو سایت بستگی به چند عامل دارد. عواملی مثل تعداد کلیدواژه های انتخاب شده برای انجام کار سئو میزان رقابت بر روی کلمات کلیدی میزان هزینه ای که رقبا بر روی سئوی سایت خود کردهاند عمر دامنه و سایت میزان محتوای تولید شده و کیفیت آنها جایگاه فعلی سایت و وضعیت آن اما هزینه را در مقاله ببینید
بعضی از سایت ها بدون اینکه روی سئو سایتشون کار کنند رتبه میگیرند چجوری میشه؟
تقریبا بدون سئو رتبه گیری در گوگل امکان پذیر نیست اما گاهی اوقات برخی سایتها در بعضی کلیدواژه ها که رقابت چندانی در آن کلمه ندارند با گذاشتن چند مقاله ممکن است جایگاهی در گوگل بگیرد اما این جایگاه قطعا همیشگی نیست و هر لحظه امکان سقوط در گوگل وجود دارد.
چجوری یک هاست خوب برای سایت وردپرسی خودم انتخاب کنم؟ از کجا بدونم کدوم هاست خوبه ؟ که سرعت بالاتری داشته باشم
سلام
میتونید از پشتیبانی هاستینگتون سوال کنید آپ تایم سرورهاشون چقدره و همچنین از مشتریانی که دارند میتونید سوال کنید
من می تونم بیشتر از یک هدینگ H1 در صفحه داشته باشم؟ این ضرر داره برای سایتم ؟
سلام
بله میتونید ولی بهتر بیشتر از یکبار H1 در یک برگه استفاده نکنید.
سلام وقتتون بخیر متای توضیحات چیه؟
سلام
اگر دقت کرده باشین وقتی مطلبی رو داخل گوگل سرچ میکنید زیر عنوان هر سایتی یه خلاصه دو سه خطی هست به اون قسمت متا توضیحات گفته میشه