استارتاپ چیست و چگونه راه اندازی می شود؟
معنی استارتاپ چیست ؟
اصطلاح استارت آپ این روزها بیش از اندازه به گوش میرسد و محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اما اگر دقت کرده باشید بیشتر افرادی به این سمت گرایش پیدا میکنند که تمایلی به کارآفرینی و شروع یک کسب و کار داشته باشند.
نا گفته نماند که نسبت به سال های گذشته نهادها و شرکت های زیادی در حال حاضر، تمایل به کمک به این دسته از مشاغل را دارند. در سال های گذشته کمتر نهادی را میدیدیم که به کمک مشاغل تازه راه اندازی شده میآمد.
“یک شرکت نوپا شرکتی است که برای حل مشکلی که راه حل آشکار ندارد و موفقیت در آن تضمین نشده است، کار می کند.”
ویژگی های استارت آپ ها چیست؟
اولین چیزی که باید بدانید این است که هر فرد تعریفی از این شغل دارد. اما ما برای شما یکسری ویژگی هایی که در هر استارتاپی باید باشد را گفته ایم:
اولین ویژگی استارتاپ ها چیست؟ نوآوری
برای اینکه این نوع مشاغل در بازار بمانند و بتوانند مشکلات و سختی های ابتدایی کار را تحمل کنند، باید نوآوری و مزیت رقابتی نسبت به همکاران یا رقبای خود داشته باشند. این نوآوری ممکن است در محصولات یا در کسب و کار آنها باشد.
- نوآوری در خلق یک محصول تازه
- نوآوری در ترکیب چند محصول
از ویژگی های این دسته از مشاغل است. اما نوآوری در موفقیت یک شغل تازه نقش اساسی را دارد، بنابراین همه کارآفرینان باید این نکته را جدی بگیرند. همچنین به یاد داشته باشید که هیچگاه نباید کاملاً شیفته ایده خود شوید. استارتاپ ها شبیه کتابی با پایان باز هستند که حاضرند به خاطر متناسب شدن ایدههایشان با بازار، پذیرای تغییرات تازه باشند.
دومین ویژگی شغل استارتاپ چیست ؟ سن
یک شرکت نوپا شرکتی است که هنوز در مراحل اولیه مدیریت برند، فروش و استخدام کارمندان است. یکی از ویژگی های که اکثر افراد برای استارتاپ ها در نظر میگیرند سن تاسیس آنها است. اما این ویژگی به خیلی از مشاغل داده میشود.
شما ممکن است چندین سال از تاسیس شرکتتان بگذرد و هنوز یک استارت آپ باشید. پس این ویژگی را از ذهنتان دور کنید.
سومین ویژگی کسب و کار استارتاپ چیست ؟ رشد
به دلیل خلق یک محصول و داشتن ایده های جذاب و بررسی شده هدف این نوع کسب و کارها معمولا رشد سریع و زود بازده است.
چهارمین ویژگی مشاغل استارتاپ چیست ؟ ریسک
زمانی که شما محصول یا یک ایده را خلق میکنید به دلیل نبود تجربه و همچنین اولین بودن از آن کسب و کار، باید تحمل هر نوع خطر را داشته باشید. کسانی که میدانند مفهوم استارتاپ چیست و از قبل با آن آشنایی دارند، ریسک این کار را به جان میخرند.
پنجمین ویژگی شرکت استارتاپ چیست ؟ انعطاف پذیری
یک کسب وکار نو و جدید بسیار آماده و خلاق عمل میکند. انعطاف این دسته از مشاغل نسبت به مشکلات و موانعی که سر راه آنها قرار میگیرد زیاد است و با خلاقیت تمامی مشکلات را حل میکنند.
ششمین ویژگی کار استارتاپ چیست ؟ کار تیمی
این دسته از مشاغل معمولا از تعداد کمی افراد تشکیل شده است. و برترین ویژگی آنها خلاقین و نوآوری است.
هدف استارتاپ چیست
به طور خلاصه میتوانیم در نظر بگیریم که روش استارت آپ چیست، که با خلاقیت و نوآوری در خلق یک محصول، به زندگی شخصی یا اجتماعی افراد کمک میکند تا بتوانند بهتر زندگی کنند و مشکلات خود را راحت تر حل کنند.
آیا یک استارت آپ باید در زمینه فناوری باشد؟
در ابتدای مقاله گفته شد که منظور از استارتاپ ها چیست و هر نوع ایده یا محصولی که با نوآوری همراه باشد، میتواند جزء این دسته قرار بگیرد . اما بیشتر افراد تصور میکنند که این شرکت ها باید در زمینه فناوری و خلق یک محصول الکترونیکی فعالیت کنند.
اگرچه بسیاری از محصولات میتوانند در دسته فناوری و تکنولوژی قرار بگیرند، اما لزوما یک استارت آپ خلق فناوری نیست و میتواند هر محصولی را خلق کند. یادتان باشد که در استاتاپ ها باید فرق فروش و بازاریابی را بدانیم. مهمترین نکته در این دسته مشاغل مدیریت ارتبابط با مشتری است و اصلی ترین کار یک استارتاپ دانستن مسائل مربوط به فروش محصولات است.
انواع کارهای استارتاپ چیست
پس از روشن شدن اینکه برنامه استارتاپ چیست و این مشاغل چه کاری انجام میدهند، وقت آن است که انواع مشاغل راه اندازی شده را بررسی کنیم.
- راه اندازی مشاغل سبک زندگی
- راه اندازی مشاغل کوچک
- راه اندازی مشاغل مقیاس پذیر
- راه اندازی مشاغل بزرگ
- راه اندازی مشاغل قابل خریداری
- راه اندازی مشاغل اجتماعی
راه اندازی مشاغل سبک زندگی
در این مدل کارآفرین مربوطه یک محصول را برای سبک زندگی خودش تولید میکند. یک محصول تولید میکند و میتواند از آن کسب درآمد کند. اما این مدل شاید نتواند خیلی بزرگ به نظر برسد.
راه اندازی مشاغل کوچک
این نوع از استارت آپ ها اهداف جاه طلبانه کمتری دارند و فقط برای تامین مخارج روزمره راه اندازی میشوند. مثال هایی از این نوع میتوان به نانوایی و یا آرایشگاه ها اشاره کرد.
راه اندازی مشاغل گسترش پذیر
این دسته شاید برای خیلی از ما شناخته شده و جذاب باشند. سوددهی، بازدهی و طول عمر این نوع از دیگر موارد بیشتر است. کارآفرینان در این مدل معتقدند، با ایده و خلاقیت خود میتوانند دنیا را عوض کنند.
گاهی اوقات چند دسته از استارت آپ ها با هم همفکری کرده و یک ایده جدید و نو را خلق میکنند.
راه اندازی مشاغل بزرگ
هدف اصلی این دسته از مشاغل نوآوری و خلق یک محصول برای بهتر زندگی کردن افراد جامعه است. یک محصول با تغییرات بزرگ به بازار ارائه میدهند، که انقلابی بزرگ را ایجاد میکند. در ادامه با هم بررسی کنیم استارتاپ در مشاغل قابل خریداری چیست.
راه اندازی مشاغل قابل خریداری
برخی از این مشاغل برای فروخته شدن ایجاد میشوند. به این معنی که کسب و کار خود را با هدف جلب توجه شرکت های بزرگ و اسپانسرهای معروف شروع میکنند. آنها یک ایده خلاقانه دارند که اگر یک شرکت بزرگ به این شغل علاقمند شود، برای پیشرفت کسب و کار خود، اقدام به خریداری آنها میکند.
نمونه ای از این دسته مشاغل برنامه اینستاگرام است. که بعدا توسط فیس بوک خریداری شد.
راه اندازی مشاغل اجتماعی
عده ای از استارت آپ ها به دنبال کسب مادیات و درآمد نیستند. هدف اصلی انها تغییر در جامعه و ساخت دنیایی بهتر برای زندگی است. مانند موسسات خیریه.
کلام آخر
این هدف مشترک همه استارتاپ هاست که تغییرهای خاصی ایجاد کرده، نوآوری کنند، و شیوههای قدیمی انجام کارها را عوض کنند. مسئله فقط عرضه محصولات جدید نیست، استارتاپ میتواند روی اجرای کارها هم متمرکز شود، یعنی شیوه عرضه محصول. مثلاً چه کسی فکرش را میکرد که میشود پوستهای مصنوعی روی میوهها کشید تا برای مدت طولانیتری تازه بمانند؟
بله، امروزه استارتاپ هایی از این قبیل، پا به بازار گذاشتهاند. بنابراین برای پاسخ به سؤال “استارتاپ چیست ؟” بهتر است که بگوییم، استارتاپ چیزی است که جهان را تغییر داده و کارها را برای افراد جامعه آسان تر میکند.
اگر شما هم به این مطلب علاقمند هستید، زیر همین پست برای ما نظراتتون رو بنویسید تا با هم بررسی کنیم.