دسترسی کاربران در وردپرس در سطحهای مختلفی تعیین میشود. آیا میدانستید هر کاربری که به سایت خود اضافه میکنید، باید دسترسیهای مربوط به وظایف خودش را داشته باشد؟ آیا با افزونههایی که به صورت پیشرفتهتر این دسترسیها را مدیریت میکنند آشنایی دارید؟
اگر پاسخ شما منفی است نگران نباشید. در این مطلب شما را با اهمیت مدیریت دسترسی کاربران در وردپرس آشنا خواهیم کرد. همچنین روشهای آن را به صورت کامل توضیح میدهیم تا در انتهای این مقاله نقش کاربران در وردپرس را کاملا مدیریت کنید.
سطح دسترسی کاربران در وردپرس
دسترسی کاربران در وردپرس در چند سطح وجود دارد؟ نقش کاربران در وردپرس در سطحهای مختلفی مشخص میشود. هر کدام از این نقشها محدودیتها و دسترسیهایی دارند. این نقشها با توجه به صلاحدید صاحب سایت به هر شخص داده میشود. کاربران در وردپرس پنچ نقش اصلی دارند که در زیر محدوده دسترسی هر کدام را توضیح میدهیم.
قبل از خواندن ادامه این این مطلب میتوانید طراحی سایت چیست؟ را مطالعه کنید. در مقاله وردپرس چیست نیز میتوانید بیشتر در زمینه این سیستم مدیریت محتوا مطالعه نمایید.
مدیر کل: این نقش قدرتمندترین نقش کاربر است. مدیر کل میتواند پستهای هر کاربر دیگری را ویرایش یا حذف کند. همچنین پست جدید اضافه کند. آنها میتوانند افزونه نصب، ویرایش یا حذف کنند. از همه مهمتر میتوانند کاربران دیگری را به سایت اضافه یا از آن حذف کنند و اطلاعات آنها از جمله رمز عبور را تغییر دهند.
این نقش معمولا برای دارندگان سایت است و کسانی که شخص صاحب سایت صلاح ببیند به آنها نقش مدیر کل بدهد.
ویرایشگر: کاربران با نقش ویرایشگر در وردپرس میتوانند محتواهای وبسایت را کنترل کنند. آنها نوشتهها را اضافه، ویرایش، حذف و منتشر میکنند. حتی میتوانند نظرات و دیدگاهها را ویرایش و حذف کنند و پاسخ دهند. ویرایشگران به تنظیمات سایت، پلاگینها و مدیریت کاربران دسترسی ندارند.
نویسنده: همانطور که از نام این نقش مشخص است، آنها میتوانند نوشته جدیدی ایجاد کنند، آنها را ویرایش و حذف کنند. کاربر با این نقش نمیتواند دسته بندی جدید برای نوشته خود ایجاد کند اما از میان آنها میتواند گزینهای را برای نوشته خود انتخاب کند. به این نکته توجه داشته باشید که فقط به نوشتههای خود دسترسی دارند.
آنها حتی میتوانند دیدگاهها را مشاهده کنند اما برای ویرایش و حذف آنها دسترسی ندارند. به تنظیمات سایت و افزونهها نیز دسترسی ندارند. نقش این کاربر کم خطر است البته به جز توانایی حذف پستهای خود پس از انتشار.
مشارکت کننده: مشارکتکنندگان میتوانند پستهای جدید اضافه و آنها را ویرایش کنند. اما نمیتوانند هیچ پستی حتی پست خودشان را منتشر کنند. حتی دسته بندی نیز برای پست خود نمیتوانند ایجاد کنند. از میان دسته بندیهای موجود باید یکی را انتخاب کنند. اجازه اضافه کردن برچسب را نیز دارند.
یکی از عیبهای این نقش این است که نمیتوانند پروندهها را بارگذاری کنند. یعنی اجازه اضافه کردن تصویر به مقالههای خود را ندارند. دیدگاهها را میتوانند مشاهده کنند اما برای تایید یا حذف آنها دسترسی ندارند. آنها به تنظیمات سایت، پلاگینها نیز دسترسی ندارند.
مشترک: کاربر مشترک فقط میتواند مشخصات خود را ویرایش کند و هیچ دسترسی دیگری ندارند.
ایجاد کاربر جدید در وردپرس
برای افزودن کاربر جدید در وردپرس پس از اینکه وارد پیشخوان سایت شدید، از منوی سمت راست گزینه کاربران را انتخاب میکنید. سپس روی افزودن مطابق شکل زیر کلیک کنید.
در این قسمت مشخصات کاربر جدید را وارد کنید.
به این صورت افزودن نقش کاربری در وردپرس انجام میشود.
تغییر نقش کاربر در وردپرس
دسترسی کاربران در وردپرس را چگونه تعیین کنیم یا تغییر دهیم؟ بعد از افزودن کاربر جدید، نقش کاربران در وردپرس قابل تغییر است. برای این کار از منوی سمت راست گزینه کاربران را انتخاب کنید. سپس تیک مربوط به کاربر مورد نظر را فعال کنید و قسمت بالا مطابق تصویر زیر، نقش را تغییر دهید.
معرفی افزونه سطح دسترسی کاربران در وردپرس
در این قسمت نمونههایی از افزونههای مدیریت کاربران در وردپرس معرفی میشود. استفاده از این افزونهها یک راه آسان و راحت برای محدود کردن دسترسی کاربران وردپرس است. پس از نصب و فعال کردن افزونهها، میتوانید محدوده دسترسی کاربران را مشخص کنید.
- Remove Dashboard Access
- Branda
- Defender
- Admin Bar & Dashboard Access Control
- WP Private Content Plus
- Advanced Access Manager
- Ultimate Member
آموزش بهترین افزونه پنل کاربری برای وردپرس
User Role Editor افزونه مدیریت دسترسی کاربران که با 700 هزار نصب فعال از بهترین پلاگینها در این زمینه است. این افزونه را نصب و فعال نمایید.
از قسمت منوی سمت راست و کاربران، User Role Editor را کلیک کنید.
صفحهای مطابق زیر برای شما باز میشود. در قسمتی که با کادر قرمز مشخص شده است، نقش کاربر را مشخص میکنید. در قسمت پایین هر کدام از امکانات را میتوانید برای هر نقش فعال یا غیرفعال کنید.
اگر میخواهید نام قابلیتها را در فرم بالا ببینید. برای مثال به جای شکل استاندارد edit_pages از Edit pages استفاده شود، باید تیک Show capabilities in human readable form را فعال کنید. در این صورت وقتی موس را روی هر قابلیتی حرکت دهید نام آن را میبینید.
برای اینکه سطح کاربر نشان داده نشود Show deprecated capabilities را غیرفعال نمایید.
در قسمت پایین، Additional Options، گزینه Hide admin bar به شما این امکان را میدهد که نوار ابزار ادمین برای نقشهای مختلف نمایش داده شود یا نه.
با استفاده از گزینه Add Role میتوانید به یک نقش سفارشی جدید اضافه کنید. در قسمت Role name نام نقش جدید و در کادر Display Role Name نامی که میخواهید برای آن نقش نمایش داده شود، تایپ نمایید. در صورتی که میخواهید از قابلیتهای یکی از نقشهای موجود استفاده کنید از لیست کشویی Make copy of یک مورد را انتخاب و سپس روی Add Role کلیک نمایید.
با استفاده از Add Capability میتوان یک قابلیت جدید به کاربر جدید اضافه کرد.
نقشهایی که خودتان ساختید را میتوانید با Delete Role حذف کنید. اما برای حذف نقشهای پیش فرض دسترسی ندارید. همچنین Delete Capability برای پاک کردن قابلیتها است. و در نهایت هر تغییری را با گزینه Update میتوانید اعمال کنید.
همچنین از طریق منوی سمت راست، قسمت کاربران میتوانید از طریق گزینه Capabilities برای هر کاربر، قابلیتهای آن را تغییر دهید. حذف یا اضافه کنید.
تنظیمات این افزونه به صورت شکل زیر است. برای دسترسی به آن باید از منوی سمت راست قسمت تنظیمات و سپس User Role Editor را انتخاب کنید.
گزینه اول Show Administrator role at User Role Editor برای این است که نقش administrator مخفی بماند. در لیست کشویی انتخاب نقش مشخص نباشد. اگر این گزینه فعال شود نقش مدیر نشان داده میشود.
جمع بندی
هدف از نوشتن این مطلب، آموزش کامل تنظیم سطح دسترسی کاربران در وردپرس است. در این مقاله سعی کردیم اهمیت و همچنین روش آن را به صورت کامل توضیح دهیم. امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
شرکت آوش تک برای یادگیری این مطلب در کنار شما است. سوالات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.