چگونه تولید محتوا را شروع کنیم ؟ به آخرین سوالی که در گوگل تایپ کردی فکر کن! مقاله ای پیدا کردی که نظرتو جلب کنه؟ نتایجی که در صفحه اول گوگل بود برات مفید بود؟ جواب سوالتو گرفتی؟
اگر جواب همه سوالها بله است. نویسنده ای که این مطلب را نوشته خیلی خوب کار کرده و تولید محتوای با کیفیتی انجام داده که محتواش تونسته برای سوال شما جوابی ارائه کند.
دقیقا این نوع محتوا، محتوایی است که گوگل و کاربر به دنبال آن است یعنی محتوای با کیفیت
اگر شما هم میخواهید محتوای با کیفیت تولید کنید بهتون پیشنهاد میکنم در انتهای این مقاله با ما همراه باشید چون قراره 0 تا 100 تولید محتوا باکیفیت را با هم بررسی کنیم تا بتونیم محتوای تولید کنیم که هم برای مخاطبان مفید باشد هم برای گوگل خوشحال کنند باشد.
محتوای با کیفیت چیست؟
به محتوای گفته می شود که بتواند به نیازهای کاربران در یک حوزه خاص جواب دهد و کاربر را به هدف برساند.
ویژگی های محتوا با کیفیت؟
- کاربران را به هدف خود برساند.
- در رتبه های برتر گوگل نمایش داده شود.
- بازدیدهای سایت را بالا ببرد.
- محتوای کاربرپسندی داشته باشد و صرفا فقط محتوا نباشد
- نقطه شروع و نقطه پایان داشته باشد.
- کاربران آن محتوا را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند
- مقاله بک لینک های طبیعی دریافت کند.
- دارای محتوا مولتی مدیا باشد. ( عکس، ویدئو، پادکست، اینفوگرافیک )
- لینک سازی داخلی و خارجی رعایت شده باشد.
- برای یک کلمه کلیدی هدف نوشته شده باشد.
اگر محتوای شما این ویژگی ها را ندارد به این معنی است که محتوای تولیدی شما با کیفیت نیست و باید در نوشتن مقاله برای سایت تجدید نظر کنید.
ولی نگران نباشید در ادامه میخواهیم بهتون بگیم چجوری مقاله های خودتون رو با کیفیت کنید.
نحوه تولید محتوا باکیفیت
انتخاب موضوع
انتخاب موضوع مناسب برای یک مقاله شاید میتوانید یکی از سخت ترین کارهای دنیا باشد اینکه برای چه کلمه کلیدی باید مقاله بنویسید. اینکه از کجا بدونیم موضوعی که انتخاب میکنیم به درد کاربران سایتمون میخوره یا نه
چندتا روش ساده و کاربردی را میخواهیم براتون بگیم که به راحتی میتوانید برای محتوا خودتان موضوع پیدا کنید که هم باعث افزایش رتبه بشه هم برای سایتتان ورودی بیاره
مشتریان حوزه شما بیشتر چه سوال هایی را از شما می پرسند؟
یک محتوا خوب گفتیم محتوایی است که به سوال های کاربران جواب بده و آنها رو به اهدافشان برساند. بیشترین سوالی که مشتریان از شما می پرسند چیه؟ سعی کنید همه آنها رو جمع آوری کنید. مشتریان شما همان سوال هایی را که از شما می پرسند در اینترنت نیز به دنبال آنها هستند.
سعی کنید در هر مقاله راجب یکی از سوال های کاربران محتوا تولید کنید.
از پیشنهادهای گوگل استفاده کنید
اگر موضوعی به ذهنتان رسید که تصمیم گرفته اید درباره آن مقاله ای بنویسید قبل از نوشتن آن موضوع را در گوگل سرچ کنید بعد از سرچ گوگل یکسری پیشنهادهایی را هنگام تایپ موضوع و در انتهای صفحه اول به شما پیشنهاد می کند که میتوانید از آنها برای تولید محتوا استفاده کنید.
پیشنهادهای گوگل براساس تعداد جستجوهای کاربران نمایش داده می شود و گوگل با زبان بی زبانی به شما می گویید که کاربران بیشتر به دنبال این موضوعات هستند. شما یکی از این پیشنهادهای گوگل را میتوانید انتخاب و برای آن تولید محتوا انجام دهید.
در حوزه شما بیشتر در مورد چه موضوعی صحبت می شود
شبکه های اجتماعی بخش جدا نشدنی از زندگی روزمره ماست و روزانه بارها شبکه های اجتماعی را چک میکنیم از خبرهای روز باخبر شویم و اینکه درباره چه موضوعاتی صحبت میشه. شما به کمک یک شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام به راحتی میتوانید موضوعات داغی را که مردم در حوزه کاری شما درباره آن بحث میکنند را موضوع مقاله قرار بدید و برای آن تولید محتوا کنید.
همچنین اگر میخواهید برای شبکه های اجتماعی تولید محتوا کنید بهتون پیشنهاد میکنم مقاله استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام را مطالعه کنید.
اگر وب سایت فروشگاهی دارید درباره محصولاتتان بنویسید
درباره محصولاتتان بنویسید بعنوان مثال اگر فروشگاه آنلاین فروش کفش دارید. درباره بهترین کفش برای ورزش صبحگاهی بنویسید. یکی از محصولات را انتخاب کنید و به مخاطب بگویید که چرا باید از محصول شما استفاده کند ویژگی بارز محصول کفش شما چیست؟
همچنین بهتون پیشنهاد میکنم اگر در انتخاب موضوع مشکل دارید مقاله 18 ایده جذاب برای تولید محتوا را مطالعه کنید.
بررسی محتوایی که رقبا تولید کرده اند
قبل از اینکه بخواهید شروع به تولید محتوا کنید. موضوع خودتون را داخل گوگل جستجو کنید و 10 نتیجه برتر که در صفحه اول گوگل قرار دارند را بررسی کنید و ببینید که کدام بخش های موضوع را پوشش داده و نقطه ضعف و قوت محتوایی که تولید کرده اند چی هست و به راحتی میتوانید از آنها الگو گرفته و محتوای خود را تولید کنید.
تحقیق کلمه کلیدی
به طور کلی تحقیق کلمه کلیدی یعنی اینکه ما کلماتی را پیدا کنیم که بیشتر مردم آنها را در اینترنت جستجو می کنند و به دنبال آن هستند. البته در حوزه کاری خودمان
بعنوان مثال من میخواهم درباره “بهترین کفش دنیا” مقاله بنویسم آیا اینکه من بیام و بدون تحقیق کلمه کلیدی شروع کنم و عنوان مقاله ام را بزارم بهترین کفش دنیا میتونم رتبه بگیرم و رشد کنم؟؟؟ جواب منفی است دلیل اینکه خیلی از مقاله ها در رتبه های برتر نیستند و هیچ خواننده ندارند همین موضوع عدم تحقیق کلمه کلیدی است. اما چرا؟
این موضوعی است که ذهنی انتخاب کرده اید و امکان دارد کاربران به این شکل جستجو نکنن و کاربران به جای جستجو واژه ” بهترین” کلمه ” برترین ” را جستجو کنند. بعبارتی جستجو کاربران می شود “برترین کفش دنیا ”
البته این یک مثال ساده بود تا شما موضوع تحقیق کلمه کلیدی را بهتر درک کنید و آن را جدی بگیرید. زیرا گوگل مترادف ها را تشخیص میدهد.
اگر هنوز نمیدونید چجوری باید تحقیق کلمه کلیدی انجام دهید بهتون پیشنهاد میکنم مقاله آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی برای تولید محتوا را مطالعه کنید.
مراحل نگارش محتوا
حالا که متوجه شدید چجوری باید کلمه کلیدی و موضوع محتوا را انتخاب کنید نوبت به نگارش محتوا می رسد.
محتوایی که میخواهید بنویسید با جامع و کامل باشد و نیاز کاربر را رفع کند. برای اینکار یکسری باید اصول را هنگام نوشتن مقاله باید رعایت کنید که در ادامه باهم بررسی میکنم؟
سه اصل مهم که باید در همه مقاله ها رعایت شود
مقاله ای که مینویسید باید سه اصل چیستی؟ چرایی؟ و چگونگی را رعایت کنید. در واقع متن اصلی مقاله شما از این سه بخش تشکیل می شود و کاربران نیز در مقاله های شما به دنبال این سه بخش هستند.
در بخش اول چیستی باید شما موضوع یا نیاز یا سوال و … را میخواهید در این مقاله پوشش دهید را به کاربر بگویید به عنوان مثال ما میخواهیم برای کفش آدیداس مقاله بنویسیم.
در بخش اول یعنی چیستی باید به کاربرا بگوییم که کفش آدیداس چیه؟ از معرفی میتونه شروع شه تا تولید کدوم کشور است و …
در بخش اول کاربر با محصول شما آشنا شد و اطلاعات کاملی راجب آن موضوع پیدا کرد.
در بخش دوم چرایی شما باید حس نیاز رو در کاربر به وجود بیارید بعبارتی به کاربر بگویید که چرا باید از کفش آدیداس استفاده کنید ما در مثال خود میتونیم بنویسیم که اگر از کفش استفاده کنید پیاده روی برای شما راحت تر می شود و دیرتر خسته می شوید و…..
در بخش دوم ما حس نیاز رو در کاربر ایجاد کردیم و بهش گفتیم که چرا باید کفش آدیداس را بخرد.
در بخش چگونگی باید به کاربر راهکار نشان دهیم در بخش چیستی و چرایی کاربر متوجه شد که محصول چیه و چرا باید از اون استفاده کنه در بخش سوم دنبال راهکاره و اینکه این کفش رو از کجا باید تهیه کنه
در بخش چگونگی شما راهکار به کاربر پیشنهاد میکنید مثلا ما به کاربر میگیم ما در فروشگاه آنلاینمون این مدل کفش رو داریم و میتونید از طریقی لینکی که براتون میزاریم خرید کنید و…..
عکس
به همین راحتی کاربر جواب سوالش رو میگیره و به هدف خودش میرسه این سه اصل رو باید در همه مقاله هاتون رعایت کنید.
و برای آنها جوابی داشته باشید. در واقع مقاله های شما باید یک نقطه شروع و یک نقطه پایان داشته باشد. این شما هستید که به کاربر میگویید از کجا باید شروع به خواندن مقاله کنید و کجا به پایان برساند.
برای مقاله های خود مقدمه و نتیجه گیری بنویسد
مقدمه و نتیجه گیری دو بخش جدا نشدنی از مقاله های شما باید باشد.
مقدمه بعد از انتخاب موضوع مهمترین بخش هر مقاله است. شما اگر در مقدمه نتوانید کاربر را قانع کنید که ادامه مقاله را بخواند تمامی زحماتی که برای نوشتن مقاله کشیده اید به باد هوا خواهد رفت.
در مقدمه مقاله باید بنویسید که کاربر در این مقاله قراره به چه چیزی برسه؟ قراره چه مشکلی از کاربر رو رفع کنید؟ بعد از خوندن این مقاله چی قراره به دانش کاربر اضافه بشه و …
در مقدمه سعی کنید طوری موضوع را ضروری و مهم جلوه بدید که مثلا اگر کاربر این مقاله را نخواند مثل این میمونه که شکست عشقی سنگینی خورده? یا اینکه اگر این مقاله رو نخونه نصف عمرش برفناست
برای مقاله های خود نتیجه گیری یا کلام آخر یا… را بنویسد و در پایان مقاله یه جمع بندی داشته باشید و از کاربر برای خواندن مقاله تشکر کنید و کاربر را تشویق کنید تا سوالهایشان زیر همین پست از شما بپرسند.
لینک های داخلی را در مقاله خود رعایت کنید
کاربر تا اینجا زحمت کشیده و اومده و داره مقاله های شما رو میخونه حیف نیست چنتا مقاله دیگه بهش پیشنهاد بدی بخونه که میتونید مکمل همین مقاله ای باشه که الان داره میخونه.
لینک دهی داخلی دقیقا مثل این میمونه که شما رفتید مغازه ای کفش بخرید در کنار کفشی که شما انتخاب کرده اید فروشنده چند کفش دیگه هم به شما معرفی میکنه میمونه.
مثلا من تو این مقاله بهتون پیشنهاد دادم اگر تحقیق کلمه کلیدی بلد نیستید یه مقاله معرفی میکنم که داخلش توضیح دادیم تحقیق کلمه کلیدی چیه اگر دوس داشته میتونی اون مقاله رو هم بخونی
از انواع مختلف محتوا در مقاله خود استفاده کنید
همه کاربران یک نوع سلیقه را ندارند و محتوای شما باید پاسخگویی همه نوع سلیقه ای باشد. بعنوان مثال
- یکسری از مخاطبان علاقه به خواندن متن دارند
- یکسری از خاطبان علاقه گوش کردن دارند
- یکسری از مخاطبان علاقه به ویدئو دارند
- یکسری از مخاطبان علاقه به عکس و گرافیک دارند
شما باید بتوانید سلیقه همه مخاطبان را پوشش دهید تا همه کاربران راضی باشند رضایت کاربر مساوی با رضایت گوگل و کسب رتبه در نتایج جستجوست.
در نتیجه شما باید سعی کنید در مقاله خود و در کنار متن مقاله ویدئو، پادکست و اینفوگرافیک هم استفاده کنید.
کارهایی که در تولید محتوای با کیفیت نباید انجام دهید
محتوا بی ربط و بی ارزش ننویسد
محتوا صرفا نوشتن و انتشار دادن در سایت نیست باید محتوا با کیفیت و مرتبط با زمینه کاری خودتون بنویسید و همچنین محتوا باید با هدف خاصی نوشته شود طوری که برای کاربر ارزشی را منتقل کنید و کاربر بتواند از مقاله بهره ببرد.
محتوا ناقص و ضعیف
محتوایی که تولید میکنید باید جامع و کامل باشد و همه جوانب موضوع را دربر بگیرد. و نیازی از کاربر را به طور کامل پوشش دهد.
محتوای کپی ممنوع
از سایت های دیگه محتوا کپی نکنید اینکار نه تنها به رشد شما کمک نمیکنه بلکه باعث حذف شما از نتایج جستجو میشه و گوگل به شدت با اینکار مخالفه در صورتی که بفهمه محتوای شما کپی هست شما رو از نتیج حذف میکنه. شما میتونید از محتوای دیگران ایده بگیرید ولی کپی قطعا کار اشتباهیه
در مورد موضوعاتی که کاربرانی شما به دنبال آن نیستند مقاله ننویسید
با ذهنیت خودتون پیش نرید و مقاله هایی را ننویسید که هیچ کاربری به دنبال آن نیست شما محتوا را برای مخاطبانتان تولید میکنید نه برای دل خودتان. به دنبال موضوعاتی باشید که کاربران دنبال آن هستند.
کلام آخر
خب دوستان عزیز به پایان این مقاله رسیدیم و خیلی ممنونیم که تا اینجا مقاله با ما همراه بودید و در این مقاله سعی کردیم هر آنچه را که شما برای تولید محتوای با کیفیت نیاز دارید را بیان کنیم. امیدواریم که استفاده لازم رو برده باشین و براتون مفید بوده باشه. مثل همیشه نظرات شما سازنده و برای ما خیلی ارزشمند است اگر شما هم نظری پیشنهادی سوالی دارید خوشحال میشیم با ما و مخاطبای دیگه به اشتراک بگذارید تا از تجارب هم دیگه استفاده کنیم.