وردپرس بهتر است یا جوملا ؟ اکثر کاربران بر سر دوراهی وردپرس یا جوملا قرار دارند و به دنبال مقایسه وردپرس و جوملا هستند تا در طراحی سایت از آن استفاده کنند. حتما بارها این سوالات را شنیده اید که وردپرس بهتر است یا جوملا، تفاوت بین وردپرس و جوملا در چیست و خیلی سوالات دیگر که در رابطه با این دو CMS قدرتمند دنیای وب شنیده میشود پس برای پاسخ به اینگونه سوالات و سوالات متنوع دیگری که در ذهنتان به وجود آمده است حتما این مقاله را تا انتها بخوانید. در انتهای مقاله شما قدرت بررسی و انتخاب CMS مناسب با توجه به توانایی ها و علاقه مندی های خود را بدست میاورید.
CMS چیست؟
CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا پلتفرمی است که مدیریت سایت ها با آن انجام میگیرد. امروزه برنامه نویسی و کد زنی برای طراحی سایت به تخصص و زمان زیادی نیاز دارد علاوه بر اینکه به مشکلات و ارور هایی برخورد میکنید که روزها و حتی ممکن است هفته ها بدنبال راه حل باشید. به همین دلیل برنامه نویسان بزرگ تصمیم به ساخت سیستم های مدیریت محتوا کردند تا کسانی که برنامه نویسی بلد نیستند بدون کدزنی بتوانند سایت طراحی و سئو انجام دهند.
امروزه سیستم های مدیریت محتوا بسیاری برای طراحی سایت بوجود آمده اما قدیمیترین و محبوبترین آنها وردپرس، جوملا و دروپال است. وردپرس و جوملا به دلیل سادگی در استفاده از آنها و پشتیبانی مکرر به بهترین CMS های موجود معروف اند حال که فهمیدیم انواع cms چیست و کدام cms از بقیه بهتر و کاربردیتر است باید به تفاوت بین وردپرس با جوملا بپردازیم.
در صورتی که WordPress را کامل نمیشناسید پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله وردپرس چیست؟ است.
مقایسه وردپرس با جوملا
جوملا یا وردپرس ؟
در ابتدا باید بگوییم که هر دو CMS جزو بهترین و محبوبترین CMS های حاضر در جهاناند که دارای پشتیبانی قوی و مستمر میباشند اما با توجه به آمار های موجود وردپرس محبوبتر از جوملا است و کاربران بیشتری را نیز به خود اختصاص داده. بیشتر سایت های موجود با وردپرس طراحی شدهاند ولی جوملا هم همانند وردپرس قدرتمند است و سایت های زیادی نیز با جوملا طراحی شده اند. هرکدام دارای نقاط قوت و ضعف میباشند که سعی میکنیم در پایین به این موضوع اشاره کنیم.
قبل از اینکه به تفاوت بین وردپرس با جوملا بپردازیم بهتر است چند نکته را در مورد این دو CMS قدرتمند متذکر شویم. این دو CMS که از محبوبترین CMS های موجود در جهان میباشند قابلیت طراحی انواع سایت خبری, سایت فروشگاهی و… را دارند.
بسیاری از سایت های قدرتمند داخلی و خارجی با وردپرس طراحی شده اند. به عنوان مثال شرکت مرسدس بنز و جی زد که از سایت های معروف خارجی هستند با وردپرس ساخته شده اند و برای نمونه های داخلی نیز میتوان به سایت پارس ناز, سایت رسمی شرکت شاتل و… اشاره نمود.
وردپرس در کمتر از 5 دقیقه نصب میشود و بعضی از ارائه دهندگان هاست نیز این سیستم را هنگام خرید هاست به صورت پیشفرض بر روی هاست شما نصب میکنند و دیگر نیازی به نصب وردپرس هم نیست بنابراین یکی از مزیت های وردپرس نصب ساده و آسان آن بر روی هاست میباشد.
فرایند نصب جوملا همانند وردپرس است اما به سادگی آن نیست و پنل مدیریتی جوملا نیز به سادگی وردپرس نمیباشد و کمی گیج کننده تر است. به همین دلیل باعث میشود که به کاربر احساس سردرگمی دست بدهد.
منابع آموزشی
یکی از تفاوت های وردپرس و جوملا منابع آموزشی موجود برای آنهاست, قبل از شروع کار با یک CMS ما باید آموزش های لازم را دیده باشیم تا در هنگام استفاده از آن به مشکل بر نخوریم. قطعا هر مخاطبی دوست دارد منابع بیشتری در زمینه آموزشی خود در اختیار داشته باشد تا هنگامی که به مشکل بر میخورد بتواند به راحتی از چند منبع مختلف ارور خود را بررسی کند در این صورت هم دلیل ارور و هم راه حل آن را میابد.
البته این نکته نیز قابل ذکر است مطالعه همزمان چند منبع کار درستی نیست و باعث سردرگمی مخاطب میشود بنابراین بهتر است یک منبع را مطالعه کنید و هنگامی که به ارور برخورد کردید از چند منبع برای رفع ارور خود استفاده کنید. در این زمینه وردپرس دارای منابع خارجی و فارسی بیشتری نسبت به جوملا است.
افزونه و قالب
یکی از مهمترین فاکتورهایی که میتوان برای مقایسه وردپرس با جوملا بررسی کرد افزونه ها و قالب های آن است. بگذارید با ذکر یک مثال قضیه را برای شما روشنتر کنم, فرض کنید یک نجار ماهر میخواهد برای شما میز بسازد, بنابراین برای اینکه بتواند این کار را انجام دهد به ابزار نیاز دارد، هرچه تعداد ابزار بیشتری داشته باشد کار را سریعتر و تمیزتر انجام میدهد.
ما نیز با استفاده از افزونه ها و قالب ها یک CMS انواع وبسایتها را طراحی میکنیم بنابراین افزونه ها و قالب ها حکم آچارفرانسه را دارند. هر CMS که دارای افزونه های متنوعتر باشد امکانات بیشتری را به طراح میدهد و دست طراح در این زمینه بازتر میشود در نتیجه راحت تر و سریع تر میتواند یک سایت را طراحی و سئو کند.
در این زمینه نیز وردپرس از جوملا پیشی میگیرد زیرا شامل افزونه ها و قالب های متنوعتر و بیشتری است که روز به روز نیز بیشتر میشوند. کافیست به مخزن وردپرس سر بزنید آنگاه خواهید دید که چندین هزار افزونه وجود دارد که تنها با چند کلیک ساده میتوان آنها را نصب کرد و در سایت خود بکار گرفت.
پشتیبانی
وجود پشتیبانی یکی از فاکتور های مهم برای مقایسه وردپرس و جوملا است زیرا افرادی که تازه شروع به یادگیری این CMS ها میکنند حتما در مسیر یادگیری خود به مشکلات متنوعی برخورد میکنند که باید به دنبال راه حلی برای مشکل خود باشند در نتیجه به سایت ها و انجمن ها مراجعه میکنند تا جواب خود را بیابند.
وردپرس به دلیل قدرت و محبوبیت بیشتری که دارد دارای گروه ها , سایت ها و انجمن های بیشتری نسبت به دیگر رقبای خود میباشد که باعث میشود در زمینه ی پشتیبانی قویتر عمل کرده و دارای راه حل های مناسب تری برای مشکلات کاربران تازه کار باشد که فرایند یادگیری را سریع تر میکند.
امنیت
وقتی به موضوع امنیت میرسیم باید بررسی کنیم که کدام CMS از امنیت بیشتری برخوردار است زیرا هکران و نفوذگران در جستجوی کوچکترین باگ و مشکلی از سایت میباشند تا از طریق آن بتوانند به سایت نفوذ کرده و اطلاعات سایت را به سرقت ببرند در نتیجه مقوله ی امنیت بسیار مهم است.
همانطور که پیشتر گفته شد در مقایسه وردپرس با جوملا، وردپرس نسبت به جوملا دارای قالب ها و افزونه های بیشتری میباشد که یک امتیاز مهم محسوب میشود. اما برای هر خوبی یک بدی نیز وجود دارد بدین ترتیب افزونه ها و قالب های قوی وردپرس شاید در طراحی سایت مناسب باشند و بدرد طراح وب بخورند اما از آن طرف راه های نفوذ به سایت را باز میکند زیرا ما از امنیت هر افزونه یا قالبی که نصب میکنیم خبر نداریم و از طرفی امکان ندارد تمام پلاگین های وردپرس از لحاظ امنیتی بدون مشکل باشند.
در نتیجه برای محکم کاری بهتر است از قالب ها و افزونه های معروف و معتبر استفاده کنید زیرا این افزونه ها تست شده میباشند و بجز شما هزاران کاربر از آن استفاده میکنند و اگر قرار باشد مشکلی وجود داشته باشد قبلا این مشکل کشف شده و توسط برنامه نویسان دیگر بوسیله آپدیت های پی در پی برطرف شده است.
از طرفی وردپرس دارای اصول اولیه امنیتی نیست و به دلیل اینکه جوملا از افزونه و قالب های کمتری برخوردار است، بصورت پیشفرض بدون استفاده از افزونه ها بستر مناسبتری را برای امنیت فراهم کرده که در این زمینه بهتر از وردپرس عمل میکند.
سفارشی سازی
پتاسنیل سفارشی سازی به این معناست که طراح بتواند سریع تر و با دست باز با استفاده از قالب ها و افزونه ها به طراحی صفحات وب بپردازد. ما برای اینکه بخواهیم افزونه های یک CMS را بررسی کنیم کافیست به سایت اصلی آن سر بزنیم و مخازن افزونه های آن را بررسی کنیم که در این صورت به اقیانوسی از افزونه برای وردپرس بر میخوریم در صورتی که در آن طرف جپهه رقیب دیرینه ی خود یعنی جوملا از مخازن کمتری نبت به وردپرس برخوردار است.
در نتیجه وردپرس با توجه به افزونه ها و قالب های متنوع تر قابلیت سفارشی سازی بیشتری نسبت به جوملا دارد.
یادگیری
با توجه به اینکه هردو سیستم انعطاف پذیری بالایی در طراحی سایت دارند اما جوملا انعطاف پذیری بیشتری برای طراحی انواع سایت های گوناگون دارد که همین موضوع سبب شده از پیچیدگی بالاتری نسبت به وردپرس برخوردار باشد.از طرف دیگر وردپرس به علت سادگی ظاهر کنترل پنل و قالب های گوناگون و پشتیبانی قوی طراحی سایت را برای کاربران خود آسان تر و پروسه ی یادگیری را سریع تر کرده است. وردپرس این امکان را به کاربران خود میدهد که محتوای خود را به آسانی منتشر کنند.
جوملا نسبت به وردپرس از پیچیدگی بیشتری برخوردار است و موجب شده یادگیری آن هم زمانبر تر و هم پیچیده تر شود.
SEO سئو
در مقایسه وردپرس با جوملا از لحاظ بهینه سازی سایت برای موتور های جست و جو وردپرس بهتر عمل میکند زیرا دارای افزونه ی قدرتمند yoast است. این افزونه وضعیت سئو سایت شما را در سه حالت خوب, متوسط و بد نشان میدهد. این افزونه ی قدرتمند به گونه ای ساده و کاربردی است که افزونه های سئو جوملا را در سطح پایینتری از خود نگه داشته است.
برای آشنایی با روش های مختلف سئو میتوانید به مقاله انواع سئو چیست؟ سر بزنید.
جمع بندی
- وردپرس از محبوبیت بیشتری برخوردار است و وب سایت های بیشتری نسبت به جوملا دارد در نتیجه در طراحی سایت بیشتر از وردپرس استفاده میشود
- فرایند نصب هردو یکسان است با این تفاوت که نصب جوملا سخت تر و زمانبر تر است
- پنل مدیریتی وردپرس ساده تر است برخلاف پنل مدیریتی جوملا که پیچیدگی خاص خود را دارد
- هردو دارای قالب های رایگان و زیبا برای طراحی صفحات وب هستند اما تنوع قالب در وردپرس بیشتر است
- هردو سیستم دارای افزونه های فارسی و خارجی متنوعی هستند با این تفاوت که افزونه های فارسی وردپرس بیشتر است و تنوع بیشتری نیز دارد
- اگر بخواهید بدون پلاگین ها شخصی سازی کنید طراحی سایت با جوملا نسبت به وردپرس از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است که کاری سخت میباشد مخصوصا برای تازه واردان به این حرفه
همچنین اگر مطلب دروپال بهتر است یا وردپرس ؟ را نیز مطالعه نمایید، میتوانید به راحتی مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال را انجام دهید.
کلام آخر
وردپرس و جوملا دو CMS قدرتمند برای طراحی سایت اند که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای انتخاب CMS با توجه به علاقه و میزان یادگیری خود میتوانید یکی از این دو را انتخاب کرده و در آن متخصص شوید. از اینکه تا آخر مقاله همراه ما بودید ازتون متشکریم و خوشحال میشیم نظرات و تجربیات خودتونو با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید. برای طراحی سایت با وردپرس و کسب اطلاعات راجب آن میتوانید از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
مقایسه وردپرس با جوملا ⭐
در ابتدا باید بگوییم که هر دو cms جزو بهترین و محبوبترین cms های حاضر در جهاناند که دارای پشتیبانی قوی و مستمر میباشند اما با توجه به آمار های موجود وردپرس محبوبتر از جوملا است و کاربران بیشتری را نیز به خود اختصاص داده. بیشتر سایت های موجود با وردپرس طراحی شدهاند ولی جوملا هم همانند وردپرس قدرتمند است و سایت های زیادی نیز با جوملا طراحی شده اند. هرکدام دارای نقاط قوت و ضعف میباشند وردپرس در کمتر از 5 دقیقه نصب میشود و بعضی از ارائه دهندگان هاست نیز این سیستم را هنگام خرید هاست به صورت پیشفرض بر روی هاست شما نصب میکنند و دیگر نیازی به نصب وردپرس هم نیست بنابراین یکی از مزیت های وردپرس نصب ساده و آسان آن بر روی هاست میباشد اما مهمترین تفاوت را در مقاله بخوانید
سیستم مدیریت محتوا چیست؟ ⭐⭐
cms یا همان سیستم مدیریت محتوا پلتفرمی است که مدیریت سایت ها با آن انجام میگیرد. امروزه برنامه نویسی و کد زنی برای طراحی سایت به تخصص و زمان زیادی نیاز دارد علاوه بر اینکه به مشکلات و ارور هایی برخورد میکنید که روزها و حتی ممکن است هفته ها بدنبال راه حل باشید. به همین دلیل برنامه نویسان بزرگ تصمیم به ساخت سیستم های مدیریت محتوا کردند تا کسانی که برنامه نویسی بلد نیستند بدون کدزنی بتوانند سایت طراحی و سئو انجام دهند. اواع سیستم مدیریت محتوا را در مقاله ببینید
مقایسه وردپرس با جوملا در زمینه سئو ⭐⭐⭐
در مقایسه وردپرس با جوملا از لحاظ بهینه سازی سایت برای موتور های جست و جو وردپرس بهتر عمل میکند زیرا دارای افزونه ی قدرتمند yoast است. این افزونه وضعیت سئو سایت شما را در سه حالت خوب, متوسط و بد نشان میدهد. این افزونه ی قدرتمند به گونه ای ساده و کاربردی است که افزونه های سئو جوملا را در سطح پایینتری از خود نگه داشته است. مقاله را بخوانید تا کامل این اختلاف را درک کنید